Over Toegang

Medewerkers binnen het ministerie van OCW moeten alle middelen hebben die nodig zijn om doortastend en flexibel te kunnen werken en samenwerken. Altijd, op elk moment en waar dan ook.

Iedere medewerker binnen het ministerie van OCW moet, om goed te kunnen (samen)werken, op het juiste moment toegang krijgen tot alle gebouwen voorzieningen die hiervoor nodig zijn.

Altijd en overal kunnen werken

Dit betekent dat de medewerker een rijkspas heeft en toegang krijgt tot de werkplek (computer, telefoon, applicaties en projectmappen). Niet alleen binnen de kantoormuren,  maar ook op andere plekken en op elk moment. Dit geldt niet alleen voor een nieuwe medewerker die direct aan de slag kan bij OCW, maar ook voor de medewerker die doorstroomt naar een andere functie of het departement verlaat. De voorzieningen en autorisaties moeten doorgeschoven of ingenomen worden.

Procesverbetering

Daarom is OCW processen aan het verbeteren: deze moeten eenvoudiger, sneller, veiliger, integraal, en logisch in gebruik worden. Het centraliseren van de processen is een grote verandering voor OCW. Werken met één informatiebron waar iedere medewerker eenmaal in geregistreerd staat: wie ben je, waar werk je, wat is jouw rol, wat mag je? En dat wordt gekoppeld aan de voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse werk.